Couperose

Roodheid in het gezicht door couperose is goed te behandelen met SR. De SR techniek maakt gebruik van een Lichtflitsen die worden opgevangen door oxyhemoglobine in de adertjes en wordt omgezet in warmte waardoor de adertjes dicht ´smelten´ 

Vaak bestaat de behandeling van couperose uit een combinatie van een aantal behandelingen met de SR, gevolgd door nog meerdere behandelingen 1x per week.Dit is een indicatie kan per persoon en type huid verschillen.U komt niet voor deze behandeling in aanmerking als u:

  • Zwanger bent;
  • Borstvoeding geeft;
  • Het medicijn Isotretinoine gebruikt (bij acne en rosacea);
  • Tetracyclines (bepaalde antibiotica) gebruikt. U kunt dan overgevoelig zijn voor licht.
  • Een huid met veel pigment heeft (donkere huidskleur). De IPL-behandeling werkt het beste op een lichte huid.
  • Een koortslip heeft

Over het algemeen zijn 6 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. De afname van 70% is te verwachten. Het resultaat van de behandeling van de roodheid in het gelaat is lastiger en is niet geheel te voorspellen. De roodheid zal afnemen door de behandelingen met SR. Het ontstaan van nieuwe haarvaatjes in de toekomst kan door deze behandeling niet worden voorkomen.

Werkwijze

Probeer vanaf 1 weken voor een behandeling UV-licht zoveel mogelijk te mijden. Dat houdt in dat u zonlicht vermijdt, niet onder de zonnebank gaat en geen zelfbruinende crème gebruikt. Komt u toch in de zon, gebruik dan een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor 50.
Voor de behandeling moet uw gezicht schoon zijn. Gebruik dus geen make-up, crèmes, parfum of aftershave op de dag van de behandeling.

Tijdens de behandeling dragen u en de huidtherapeut een bril om de ogen te beschermen. Op de te behandelen huid wordt een koude gel aangebracht. Het SR apparaat wordt op de huid gezet. De lichtflitsen voelen als een elastiekje dat tegen de huid tikt. De behandeling kan enigszins pijnlijk zijn, afhankelijk van het te behandelen gebied. Maar de meeste patiënten verdragen de behandeling goed. 

U kunt na de behandeling over het algemeen direct uw dagelijkse bezigheden weer hervatten. Meestal is de huid na de behandeling wat rood en gevoelig, vergelijkbaar met het gevoel van een door de zon verbrande huid. Er kan ook een lichte zwelling ontstaan. Dit verdwijnt na enkele uren tot enkele dagen. U kunt eventueel koude kompressen op de behandelde plek leggen. De eerste dagen na de behandeling moet u de huid voorzichtig verzorgen: droogdeppen, niet scrubben, geen geparfumeerde of anti-acne-crèmes gebruiken.
Tot zes weken na de laatste behandeling mag u niet in de zon of onder de zonnebank. Gebruik ook geen zelfbruinende middelen. Komt u toch in de zon, gebruik dan een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor 50.
 

Deskundig advies

Bijwerkingen van deze behandeling zijn uiterst zeldzaam. Hoewel u uiteraard behandeld wordt door kundige specialisten, is er bij elke behandeling een zeer geringe kans op een complicatie. Deze risico’s worden met u besproken tijdens het intakegesprek.
Voor alle SR behandelingen geldt dat tijdens de behandeling een kleine kans bestaat dat er teveel warmte in de huid ontstaat.


 

Prijzen Per Behandeling

Neus     € 57,00
Wangen     € 67,00
Gelaat (geheel)     € 117,00
       

 

 

 


 

Afspraak maken?

Neem contact met ons op via de contactpagina.