Pigment

SR heeft dus geen nadelig effect op het omringende weefsel. Het speciaal gefilterde licht, de lichtenergie en de frequentie van de flitsen geven een stimulans aan de fibroblasten.Bij de behandeling van pigmentvlekken met SR penetreert de lichtbundel de huid en wordt door het pigment in de vlek opgenomen. Door deze opname wordt de cel kapot gemaakt en het pigment verpulverd. Het lichaam ruimt dit vervolgens zelf op. SR kan alleen pigmenten in de opperhuid verwijderen.

Onbehandelbare pigmentvlekken door SR:

  • Pigmentvlekken die ontstaan zijn door hormonen, zoals door de pil of zwangerschap (melasma).
  • Verheven gepigmenteerde vlekjes (pigmentvlekken die verdikt zijn en duidelijk op de huid liggen)

Behandelbare pigmentvlekken met SR zijn:

  • Ouderdoms-of pigmentvlekken van bijvoorbeeld gezicht, decolleté , handen en armen.

U komt niet voor deze behandeling in aanmerking als u:

  • zwanger bent;
  • borstvoeding geeft;
  • het medicijn Isotretinoine gebruikt (bij acne en rosacea);
  • tetracyclines (bepaalde antibiotica) gebruikt. U kunt dan overgevoelig zijn voor licht.

Werkwijze

Over het algemeen zijn 6 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Dit is een indicatie kan per persoon en type huid verschillen.

De kuur is voor 1x per week 6 behandelingen. Niet al het pigment is totaal te verwijderen. Het pigment zal echter wel lichter van kleur en minder zichtbaar worden. Probeer zonlicht zoveel mogelijk te vermijden, ga niet onder de zonnebank en gebruik geen zelfbruinende crème. Komt u toch in de zon, gebruik dan een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor 50.Voor de behandeling moet het te behandelen gebied schoon zijn. Gebruik dus geen make-up, crèmes, parfum of aftershave op de dag van de behandeling.

Deskundig advies

U kunt na de behandeling over het algemeen direct uw dagelijkse bezigheden weer hervatten. Meestal is de huid na de behandeling wat rood en gevoelig, vergelijkbaar met het gevoel van een door de zon verbrande huid. Er kan ook een lichte zwelling ontstaan. Dit verdwijnt na enkele uren tot een dag. U kunt eventueel koude kompressen op de behandelde plek leggen.
Het pigment kleurt donker en voelt korrelig aan na de behandeling. Dit verdwijnt binnen enkele dagen tot een week. In zeldzame gevallen kan er plaatselijk een korstje ontstaan. Krab niet aan de korstjes maar laat deze rustig genezen.
De eerste dagen na de behandeling moet u de huid voorzichtig verzorgen: droogdeppen, niet scrubben, geen geparfumeerde of anti-acne-crèmes gebruiken.

Bijwerkingen van deze behandeling zijn uiterst zeldzaam.


 

Prijzen Per Behandeling

Wangen of voorhoofd of handen     € 57,00
Gelaat     € 117,00
Decolleté     € 67,00
Handen      € 67,00
Voeten     € 67,00

 

 


 

Afspraak maken?

Neem contact met ons op via de contactpagina.